Blog

Körömerősítő praktikák

Vannak időszakok az életünkben amikor kevesebb időt szánunk magunkra és ennek következményeit minden porcikánk megérzi - igen, még a körmünk is! A stressztől és a nem megfelelő táplálkozástól a körmünk gyenge és törékeny lesz.

1.: Vigyünk be a szervezetünkbe vitaminokat és ásványi anyagokat

Legjobb, ha ezt nyers zöldség, gyümölcs, magvak vagy tejtermék formájában tesszük, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor vásároljunk kifejezetten haj-bőr-köröm vitamint. Az ilyen készítményekben található kalcium, vas, cink lassan épül be a szervezetünkbe, ezért ne várjunk rögtön csodát, viszont több hónapos szedés után látható lesz a különbség.

2.: Ápoljuk a körmöt körülölelő bőrt

A kézkrémek a kezünk bőrét ápolják, a körömágy ápolók a cuticulát.
Ennek a területnek speciális ápolásra van szüksége. Szerencsére a piacon már számtalan márka gyárt bőrápoló készítményeket, ezért mindenki kiválaszthatja a számára legszimpatikusabbat.
A folyékony A-E vitamint tartalmazó étrend kiegészítő kapszulákat is használhatjuk erre a célra. Szúrjuk ki a lágy kapszulát és a belsejében található sűrű olajat nyomjuk a körömágyunkra, majd alaposan masszírozzuk be.

3.: Körmünket formázzuk megfelelő formára

Ne legyen se túl hosszú, se túl hegyes.
A legideálisabb forma szerintem az elöl egyenes, a sarkoknál lekerekített forma. Ez a forma nem akad bele semmibe, nem szélesíti az ujjaidat és semmilyen hétköznapi tevékenységben sem akadályoz.

4.: Ne használjuk a körmünket eszközként

Ne rágjuk-kapargassuk a körmünket, sőt a billentyűzetet se a körmünkel használjuk. Gyakran előfordul, hogy a körmünket eszközként használjuk, ne tegyük! A körmünk nem sörnyitó, nem fogpiszkáló, sőt nem is csavarhúzó, ezekre használjuk a megfelelő eszközöket.

Ha a fenti praktikákat megtartjuk, körmünk újra a fénykorában lesz.